Гліцерин

Гліцерин

Гліцерин - безбарвна, в'язка, дуже гігроскопічна рідина, змішується з водою в будь-яких пропорціях. Гліцерин застосовується в косметології, як ефективний зволожувач шкіри. Головною властивістю гліцерину є його гігроскопічність, він відмінно абсорбує вологу з навколишнього середовища. Саме завдяки цій властивості препарат включають до складу кремів для обличчя і рук. При нанесенні на шкіру в умовах вологого середовища, гліцерин починає витягати вологу з повітря, утворюючи на обличчі вологу плівку, внаслідок чого воно набуває м'якість і оксамитовий ефект. При регулярному застосуванні препарату, наявні зморшки на шкірі обличчя заповнюються вологою, в результаті чого воно розгладжується, зморшки стають непомітними, а поверхневий шар шкіри знаходиться під захистом від впливу мікробів і різних забруднень. Маски з гліцерином відмінно борються з надмірною сухістю і зневодненням шкіри, екземою, а також віковими змінами.

Чистий рослинний гліцерин є прекрасними очищуючим і зволожуючим засобом. Він допомагає клітинам шкіри утримувати вологу, притягує додаткові молекули води, а також відновлює еластичність шкіри. У гліцерині міститься дуже мало потенційно токсичних речовин, він рідко викликає алергічні реакції, тому його можна використовувати навіть для догляду за дитячою шкірою.

Назад до списку